5.10.2009

Venyttelyä, sivutaivutuksia ja oivalluksia...

Sain tänään herätessäni ahaa-elämyksen. Asian olisi pitänyt olla minulle itsestään selvyys, mutta en ollut kuullut moisesta taidekoulussa enkä myöhemmin ammattiopinnoissakaan. Ai mistäkö puhun? No alkuverryttelystä tietty!

Olipa kyse pianonsoitosta tai triatlonista kukaan järkevä harjoittaja ei aloita kylmiltään. Baletin ammattilainen ei vetäise ensimmäiseksi heti vuoteesta noustuaan spagaatia, mutta itse olen usein istunut monesti aamulla piirtopöydän ääreen ja alkanut piirtää päivän hommia. Ihan kylmiltään. Ei ihme että työnteko on usein keskeytynyt lapsille sopimattomaan kielenkäyttöön kun jälki ei ole ollut halutun näköistä...

Mutta tästä päivästä lähtien aion tehdä toisin! Jos työpäivänä on tarkoitus piirtää sarjakuvaa otan käteen tussiterän ja vedän rivin samankokoisia ja -pituisia suoria viivoja. Sitten teen rivin cross hatchingiä ja jatkan samalla tavoin kunnes käsi tottelee haluamallani tavalla ja jälki näyttää hyvältä. Tervetuloa, uusi uljas tulevaisuuteni!


Mutta näin tarmokas toiminta on väsyttänyt minut pahemman kerran ja taidankin tästä luistaa ensin kahville ;D

8 kommenttia:

Aura kirjoitti...

Tuo on kyllä niin totta, pitäisi munkin muistaa tuollaiset alkuverryttelyt, sillä itselläkin on ongelmanana se ettei käsi tottele. Kun se sitten viimein alkaa totella onkin sarjis jo melkein valmis.

Tosin usein pidän liian pitkiä taukoja muutenkin, pitäis piirtää omia hahmoja useammin ettei se ole aina yhtä takkuista aloittaa. Olen monasti tehnyt senkin virheen, että teen liikaa töitä pitemmän tauon jälkeen.

Olen kuullut tarinoita siitä, miten animaatiostudioissa pitää piirtää kolme ympyrää täsmälleen samalle kohdalle, ja töitä ei aloiteta ennen kuin se onnistuu.

rama kirjoitti...

Animaatiostudiojuttu tosi zeniä ;D

Tietäen omat ympyränpiirtotaitoni, ei tulis mulla paljon duunia tehtyä, ei... :P

P.S. Anikin taidenurkkauksessa on välinepuolella kiintoisa ketju (Piirtämisen vaiheet) jossa olisi tosi mielenkiintoista lukea kommentti sinulta, jos ja kun aikaa ja kiinnostusta löytyy.

Aura kirjoitti...

Juu, tiedän ketjun, mutta ei mulla ole oikein materiaalia siihen. Itsellä ei ole edes skanneria joten en kovinkaan monasti skannaile luonnoksia... Mutta pitää katsoa jos joskus saisi jotain tehtyä.

rama kirjoitti...

Toisaalta kiinnostavaa on juuri se että kaikki tekevät omalla tavallaan. Itse olen tosi utelias sellaisten ihmisten tekniikoiden suhteen jotka eivät pahemmin käytä tietokonetta (^_^)
Mutta älä nyt ota tästä paineita, laitat jos laitat jos ja kun ehdit.

P.S. Tussaatko suoraan luonnoksen päälle? Itse en uskalla, onnistun aina tekemään kasakaupalla virheitä. Mutta jos tussaan eri paperille valopöydän ääressä voin rentoutua ja homma luistaa paljon paremmin.

Aura kirjoitti...

Tussaan luonnoksen päälle, sillä aina kun tussaan valopöydällä tuntuu siltä että yksikään kuvista ei onnistu.

Lisäksi yritän pitää luonnokset mahdollisimman viitteellisinä, niin että varsinainen piirustustyö olisi vasta tussausvaiheessa eikä homma menisi tylsäksi kopioinniksi. Ja siksi ettei olisi sellaista oloa että luonnos onnistui paremmin.

Tosin yleensä ilmeet tulee tehtyä aika tarkasti jo luonnosvaiheessa, joten kun lähes aina sitten tussatessa pilaan ne niin ottaa päähän ja pahasti. :/

rama kirjoitti...

Mulla taas aivan päinvastoin; jos teen vähemmän viimeistellyn luonnoksen (tai rupean tussauksen aikana säveltämään omiani enkä pitäydy luonnoksessa) niin homma menee 100% varmasti uusiksi.
Ryömin ristille ja tunnustaudun nyhvääjäksi :P

Aura kirjoitti...

No mun työtavoista nyt ei kenenkään varmasti kannata ottaa mallia. :D

rama kirjoitti...

Välineurheilijana mua kiinnostaa aina mitä kyniä, mustetta ym käytät ;-)

Blogiarkisto