7.8.2008

Festarit ja conit! Täältä tullaan me!No nyt kyllä tuli ilouutinen! Pikkumandut hyppivät täällä chibiseinille… Ms Mandu on pyydetty Helsingin Sarjakuvafestivaaleille, ja erinäisen venkoilun jälkeen olemme onnistuneet järjestämään itsemme myös paikalle… Wuhu! Syyskuussa tavataan siis Diananpuiston liepeillä, jossa esiinnymme näillä näkymin yhdessä lauantaina, ja minä eli Joc paneelissa myös sunnuntaina. Sarjakuvafestareille on tiedossa myös myyntipöytä, josta saa kirjan lisäksi meidän täysin kawaii oheistuotteitamme, ehkä jopa t-paitoja jos painoaikataulut antavat myöten.Ropecon puolestaan on tänä viikonloppuna Dipolissa, ja meikätyttö hyppää Århusissa junaan kello 04.10 aamulla ehtiäkseen ajoissa paikalle. (Asiaa kysyneille: ei myyntipöytää, mutta minulla on kirjoja, koruja ja pinssejä mukana).

Pakko coniin on päästä koska ohjelmaa on ihan pipona. Oblivion Highin liittyvää meinikiä on tarjolla sikäli, että pidän Mike Pohjolan kanssa sunnuntaina kello 14-16. ohjelmanumeron Kuinka kirjoitan, jossa puhutaan roolipelien käyttämisestä fiktion innoittajana, ja ihan konkreettisesti työmetodeista ja ammatikseen kirjoittamisesta. Siihen ehtii sopivasti heti Final Fantasy Fightin jälkeen.

Peleistä teoreettisemmalla tasolla kiinnostuneille suosittelisin Dragonbane-arvioinnin julkaisua (jonka osakirjailija olen) perjantaina kello 16 – ja samassa tilaisuudessa julkistetaan myös Timo Multamäen roolahtava lautapeli Zanziar. Illemmalla osallistun roolipelien dokumentaatioon, eli jälkipolville säilyttämistä koskevaan paneeliin, josta on luvassa hyvin kiinnostava, ei vähiten siksi ettei moderaattori Jaakko Stenros siedä jaarittelua vaan vaatii silkkaa asiaa.

Lauantai-yönä auditoriossa, tuotantoyhtiö Energian pojat esittelevät Rautataivas-elokuvastaan enemmän kuin koskaan ennen (tai ainakin yhtä paljon kuin Finnconissa).

Sarjakuvantekijöille – varsinkin käsikirjoittajille – hyödyllisiä voivat muuten olla mm. Get Real-ohjelmanumerot, jossa tosielämän ekspertti kertoo jostakin asiasta kaiken olennaisen (tänä vuonna aiheina sota ja kuulemma rikostutkimus, vaikka en löydäkään sitä ohjelmakartasta), Nanoteknologian nykytilasta kertova esitelmä, Tietotekniikan historiasta ja tulevaisuudesta kertova esitys, Kestikievareiden historia Suomessa, sekä "Johdatus huumausaineisiin", joka lupaa kertoa miten asiat ovat oikeasti eikä leffoissa, toki roolipelikerrontaan keskittyen.

Käsikirjoittajille suosittelisin myös kunniavieras Chris Pramasin esitystä "World Building Techniques for RPGs" Auditoriossa la kello 19.00. Uskottavan ja elävän maailman luominen on sarjiksessa ihan yhtä haastavaa kuin roolipelissä – myös vaikka "maailma" perustuisi omaamme. Ohjelma lupaa käytännön tekniikoita!

Piirtäjille suosittelisin historiallisen miekkailukoulun demoa ulkona lauantaina kello 14. Guy Windsor lupaa ohjelmassa seuraavaa:

The school will present a brief overview of how to start and win a swordfight, according to the historical sources. This will be followed by some proper live action, fencing matches between students of various experience. We will then conclusively prove that European swords can cut, by cutting things with them.


Jos luonnoslehtiöllä ei ehdi, ottakaa kamera mukaan, niin referenssikirjasto karttuu kuin taikaiskusta!

Ja hei, cossaajille tiedoksi – perjantaina voi tehdä omaan suuhun sopivat vampyyrinhampaat!

Ei kommentteja:

Blogiarkisto