24.5.2009

Terveisiä Kemistä!


Kemin Sarjakuvafestivaleilla (ja sen mangatapahtumassa Kitaconissa) on vähän samaa vapauttavaa fiilistä kuin Sodankylän elokuvafestareilla. Pohjoinen taivas on korkealla ja, kuten ruotsiksi sanotaan, ilmapiirissäkin on katto korkealla – siellä saa olla vähän minkälainen ja millä lailla vaan, eikä sarjakuvaa (edes mangaa) määritellä turhan fundamentalistisesti.

Lauantai-aamuna varhain järjestimme Oblivion High 2: Kade -julkkarit ja yllättään moni oli raahautunut paikalle kaitsomaan trailereita, syömään karkkia, tutustumaan sarjaan ja kuulemaan ennakkotietoja sen tulevista käänteistä.

Lauantai-iltapäivänä luennoin sarjakuvan käsikirjoittamisesta, mitä kutsuttiin innostavaksi vaikka puhuinkin kuulemma uuvuttavan nopeasti… Sori! Olemme aiemmin luvanneet julkaista aiheesta enemmän blogiposteja ja nyt ei ainakaan enää ole mitään tekosyitä jättää näin tekemättä! Jälkeenpäin heräsi paljon keskustelua käsikirjoittajien käyttökelpoisuudesta suomalaiselle sarjisskenelle. Konsensus oli, että sitä olisi paljonkin, varsinkin lyhyempien käsisten kirjoittajille, mutta että piirtäjistä olisi ehkä jotenkin noloa tehdä yhteistyötä käsikirjoittajan kanssa maassa jossa auteur-sarjakuva on se mitä opetetaan ja arvostetaan. Tästä puhutaan taatusti vielä lisää!

Tänä aamuna pääsin puhumaan sarjakuvan markkinoinnista ilman rahaa. Esitelmä tiivistyy Sarjainfon sivuille ja eiköhän siitä saada tänne blogiinkin ainakin osasia. Apua, nyt en ollenkaan ehtinyt kertoa kaikista uusista sarjakuvatuttavuuksista tai Lempi-voittajista tai ihanista faneista tai mistään! Pitää juosta junalle nimittäin. Mutta kerron lisää jahka pääsen kotiin, siihen asti katsokaa rankkaa journalistiikkaa haastattelustani Kyuun videoblogista (josta myös kuva yllä). HUGS? HUGS!

4 kommenttia:

rama kirjoitti...

Joc suorastaan SÄKENÖI Kyuun videoblogissa!

Juhlimme tänään julkkareita täällä Upplands Väsbyssäkin, vaikkakin pienemmällä porukalla. Piirtelin sen jälkeen kavereiden ja sukulaisten kirjoihin chibi-Nixejä juotuani ensin liian monta lasia sampanjaa. Ensi kerralla teen luultavasti toisinpäin... :P

Anonyymi kirjoitti...

Sääli ettei sitä sarjakuvamarkkinointijuttua koskaan saanu saataville, Sarja-infoo kun tänne ei saa.

rama kirjoitti...

Voin kysyä Jocilta jonkinlaista tiivistettä kunhan hän palaa Amerikoista parin viikon kuluttua. Jos et ole kuullut mitään huhtikuun alkuun muistuta minua asiasta vaikkapa tähän samaan ketjuun.

rama kirjoitti...

Joc sairaana, mutta koska olen kiltti ihminen väkersin lyhennelmän. katso uusin blogikirjoitus.

Blogiarkisto