17.12.2008

Signaaliriemu iskee jälleenLueskelin tässä puolivanhoja Koululaisen numeroita ja löysin numerosta 6/08 julkkiksen tekemän Oblivion High ykkösen arvostelun (tai pikemminkin eräänlaisen puffin). Oho!!! Ilmeisesti kustantamomme Otava ja Koululainen pyörittivät Kirjojen vapautus -nimistä, no, todellisuuspeliä, jossa kirjoja piilotetaan ympäri Suomea, ja lukijat jotka löytävät ne piilottavat niitä sitten taas eri paikkoihin. Arvatenkin joka numerossa, tai ainakin tässä, joku idolihenkilö kertoo myös oman tulkintansa kyseisestä opuksesta. Tässä tapauksessa Oblivion Highn oli lukenut Tea Hiilloste.

Minähän en ole asunut vakituisesti Suomessa kohta kymmeneen vuoteen, joten jouduin vähän lunttaamaan Wikipediasta ja YouTubesta. Jaa! Myönnettäköön, että Tytöt tykkää -videon signaaliriemu (fiftarimeininki, nyrkkeily, graffiti) hämmensi minua niin paljon, etten saanut ekalla kuulemalla biisin sanoista oikein mitään selvää. Mutta ihan iloista radiopoppia, vaika kuulisin siitä englantilaistuneella maullani tietysti mielelläni grimemmän remixin.

Erikoista tässä on se, että Tea Hiilloste, joka siis piti Oblivion Highsta ja suosittelee sitä mangafaneille (sain tekstistä jopa käsityksen, että Tea itsekin lukeutuisi tähän joukkoon) koki albumin kannen kanssa ihan samoja ongelmia kuin minä videon. Tai mahdollisesti helisemässä oli haastattelun tehnyt Koululaisen toimittaja. Albumiin viitataan nimittäin järjestelmällisesti nimellä Ms. Mandu, esimerkiksi lauseessa "Ms Mandu on vasta sarjan eka osa". No, sarjan eka osa on tietysti Vaihdokas; siksi kannessa lukee "Osa 1 Vaihdokas" ja kirjan selkä tekee asian vielä selvemmäksi. Tai niin me luulimme…

Tämä tuntuisi pahalta ellemme olisi itsekin jo aikaa sitten tajunneet, ettei ykkösosan kansi todellakaan ole kamalan onnistunut. Lupaamme korjata asian mahdolliseen toiseen painokseen, ja luonnollisesti tyyliä on puhdistettu merkittävästi jo kakkosalbumiin. Laitamme tästä blogiin sneak previewn kun Otava näyttää vihreää valoa. :)

PS. Ja sneak preview -bileet ovat tietysti täysillä käynnissä myös osoitteessa www.oblivionhigh.com, jossa kakkosalbumia – jonka nimi on KADE – voi lukea joka päivä uuden sivun ja aattona kaksi!

1 kommentti:

rama kirjoitti...

Huisaa!!! :D

Blogiarkisto