7.9.2010

Eurooppaa sorsitaan. Taas.
Koska Xenosaga-sviitti on mielestäni Paras videopeli. Ikinä. Kaikissa sarjoissa. ei ole ihme että olen odottanut koko vuoden imageepochin rpg-seikkailua Sands of Destruction koska pelin tekijätiimistä löytyy monta rakasta nimeä (Masato Kato on työskennellyt mm Xenogearsin, FFVII:n, Chrono Triggerin parissa, Yasuno Mitsuda taas tehnyt musiikin Shadow hearts kakkoseen, Xenogearsiin, Xenosaga ykköseen ja moneen muuhun rakastamaani peliin).

Sands of Destruction
oli tarkoitus julkaista lokakuussa, mutta kuinka ollakaan Sega päätti ettei Eurooppa ole tarpeeksi tärkeä markkina-alua. FTW?! En tajua markkinaihmisten älynjuoksua. Useimmat mielenkiintoiset pelit eivät koskaan pääse Japanin ulkopuolelle koska niiden ei luulla menestyvän kulttuurierojen vuoksi. Halloo!! Eurooppalainen ja japanilainen maku ovat huomattavasti lähempänä toisiaan kuin amerikkalainen ja japanilainen. Toisaalta mikään ei enää jaksa hämmästyttää, arvelihan Namnco aikoinaan ettei Xenosaga I ole eurooppalaisia kiinnostava peli. Kun sitten Euroopan markkinoille tyrkytettiin sarjan kaikin puolin (paitsi taistelusysteemiltään) heikompaa kakkososaa (joka oli aika lailla vaikeasti tajuttavissa pelaajille joille ykkösosa ei ollut tuttu) eikä siitä tullut ykkösen kaltaista hittiä Japanissa oltiin hämmästyneitä ja vedettiin johtopäätös ettei (muu kuin Final Fantasy) japanilainen rpg jaksanut kiinnostaa eurooppalasia. DUH?!

No, onneksi on INTERNET ja sitä kautta amerikkaset nettikaupat joissa tyydyttää rpg-halunsa. Molempien maiden postilaitokset kyllä iloitsevat. Hyvä että joku...

4 kommenttia:

Aura kirjoitti...

DS:llä ei taida myöskään olla aluekoodeja? Se hyvä puoli sentään on että pelinsä saa tilattua vaikka niitä ei täällä olisikaan kaupoissa. Mikäli siis pelistä on versio sellaisella kielellä, mitä itse ymmärtää.

rama kirjoitti...

Huh, luulin jo lähettäneeni tähän vastauksen, mutta se näyttää hävinneen avaruuteen...

Ei, ei ole aluekoodeja. Jotain sentään ovat oppineet. Tai sitten niiden asentaminen olisi vain ollut liian hankalaa ;-)

Monta kertaa kuolatessani japanilaisten rpg-julkaisujen perään on tullut mieleen että pitäisi opiskella kieltä, mutta enpähän ole saanut niin pajon aikaiseksi.

rama kirjoitti...

Toisaalta, joskus tosin ei edes kielitaito auta, kuten silloin kun pelit julkaistaan kännykkään. Bläääh...
http://en.wikipedia.org/wiki/Xenosaga#Spin-offs

Aura kirjoitti...

Japanissa kännykät tosiaan ovat Jotain Ihan Muuta.