27.10.2011

Xenoblade revisited...

Pyörrän aikaisemmat puheeni ja tunnustan olleeni täysin väärässä. Xenoblade on ERINOMAINEN peli, yksi vuoden 2011 parhaista julkaisuista, ja ehdottomasti vuoden paras RPG.

Itse asiassa en ymmärrä tätä itsekään, sillä grafiikka on rumaa (Wiin grafiikkamoottori on tunnetusti surkea), ja koska pelin värimaailma on tismalleen sama kuin visuaalisesti häikäisevän Final Fantasy XIII:n se näyttää ihan rumalta sisar/velipuolelta. Bonuksena taustalla nolot panhuilut.

Siitä huolimatta Xenobladessä on ”sitä jotain”, mitä FFXIII ei koskaan onnistunut minussa herättämään (FFXIII on luultavasti sarjan ensimmäinen peli jota on viitsinyt pelata loppuun. Jopa kympissä ja kahdessatoista pelasin hammasta purren paitsi tarinan myös kaikki side questit sekä Colosseumin salaisen bossin)...

Lainaan itseäni fiksumpaa henkilöä: ”They are keeping things that are Right and Proper and throwing away those genre cliches that are Wrong. Best parts of old-fashioned and modern. Pure magic.”


Let there be Light!


(kuva haettu IGN:n sivustoilta)

7 kommenttia:

Aura kirjoitti...

Kymppi jäi itsellä kesken, kyllästyin läpijuoksuun, random encountereihin ja loputtomaan grindaukseen... :/ Se jäi myös viimeiseksi FF-peliksi, jos ei Dissidian kokeilua lasketa.

Olen vähän pihalla uusista RPG:istä, toistavatko ne samaa FF-kaavaa vai onko Persona-tyylinen kikkailu nykyään vallalla?

nimim. Ei tällä hetkellä TV-konsolia

rama kirjoitti...

FFXII oli monella tapaa kymppiä paljon, paljon parempi. Älykkäästi rakennetut side questit tekevät kyllä yleensä grindauksesta vähemmän työlästä...

XIII oli, uten sanottu, ensimmäinen FF jota en pelannut loppuun, ja jätin suurimman osan side questeista tekemättä. Koko peli vain yksinkertaisesti tympäisi, ennenkaikkea hahmot. Ajattelin kuitenkin hankkia Versuksen, mutta se on ollut minulla ennakkotilauksessa jo pari vuotta, huoh...


Xenogears (ilmestyi jo 90-luvulla), Xenosaga-sviitti ja Xenoblade eivät sisällä random encountreja (saman studion Sands of Destruction Nintendon DS:lle taas muistaakseni sisältää), eli kaikki japsi RPGt eivät ole toistaneet samaa kaavaa.
Etkö omista mitään isompaa pelikonsollia? Senhän saisi varmaan kytkettyä tietsikan näyttöön, ja pääsisit kunnon pelien kimppuun. Luulisin sinun tykkäävän esm Dragon Quest VIII:sta! Kaveripiirissä pelataan pelataan paljon juuri DQ:a, Dark Cloudia, Disgaiaa ja sellaista, minä taidan olla ainut joka pelaa Persoonaa. Ehkä se on vähän pentujen juttu...? (^_^)

Oletko muuten kokeillut Valkyria Chronicles-sarjaa? Sitä näkyy olevan saatavilla myös PSP:lle. Huomattavasti taktisempi peli tosin, mutta jos tykkäsit FFTactics-pelistä niin mikä ettei. Lisäplussaa hienot univormut ja tankit ja sen sellaiset ;D

Aura kirjoitti...

FFTacticsia en oikeastaan vielä kokeillut, joten en tiedä vieläkään taktiikkapeleistä. Tähän asti pelaamissani RPG:issä suunnilleen yhdessä ei ollut random encountereita. Muitakin olisi mukava kokeilla, jos vain aika ja raha antaisivat myöten. Disgaea muuten taitaa löytyä myös PSP:lle, jos en ihan väärin muista.

Kyllä multa löytyis PS ja PS2, joista jälkimmäinen tosin tuuraa porukoilla rikkimennyttä DVD-laitetta. Joskus kysyin saisiko pleikan kiinni läppäriin, mutta kukaan ei tuntunut tietävän miten. Joku on kyllä onnistunut laittamaan sen PC(?)-läppäriin, ääni kuulemma menee vähän epäsynkassa mutta se korjautuu resetoimalla välillä.

rama kirjoitti...

Sinuna hakisin kipin kapin PSP:lle sekä FF Tactiksin että Tactics Ogren, molemmat ERINOMAISIA klassikoita!

rama kirjoitti...

BTW; sitten kun saat kytkettyä pleikkarisi kannettavaan, täältä löytyy paljon hienoja ja aliarvostettuja pelejä. Anteeksi puuttuvat kuvat, kiitos Googlen älykkään algoritmin.

rama kirjoitti...

Unohdin luonnollisestikin itse linkin: http://msmandu.blogspot.com/2009/11/kadonneen-aarteen-etsijat.html

Aura kirjoitti...

Jos saan kytkettyä, äkkiseltään vaikuttaisi siltä ettei se onnistu.

Pitää miettiä FF Tacticsia jos joskus on enempi rahaa... Luulisi että sitä liikkuu jonkun verran käytettynä.