7.6.2011

UppconOlimme Johannan kanssa sunnuntaina parin tunnin pikavisiitillä Uppconissa. Tarkoitus oli jakaa flyereita joten hankimme kaikkein ensimmäiseksi tunnelmaan sopivat pipot (^_^)
Flyerit loppuivat nopeasti, ja koska meillä ei vielä ollut mitään myytävää maleksimme katsomassa myyntipöytiä, lahjoitimme rahaa Pray for Japan-hyväntekeväisyyteen (ja saimme siitä kiitokseksi hienot keksit <3 ), ja ihailimme hienoja pukuja. Näkemieni Uppcon-kuvien mukaan alueella liikkui myös KOS-MOS, mutta muuten ainakin sunnuntaina cossaajien joukossa oli minun makuuni harmittavan vähän pelihahmoja. Onneksi sentään eteen osui hieno Lightning.

Kongressikeskuksen iso sali veti noin 1500 ihmistä, ja järjestävät olivatkin suuressa viisaudessaan sijoittaneet suurkuvanäyttöjä sekä myyntitelttaan että torille jotta kukaan ei jäisi paitsi conin huippukohdista, ja päätösseremonian yhteislaulun aikana tunnelma oli katossa myös ulkona (alla olevassa kuvassa vasta odottelua AMV-kisan voittajien tahtiin).


Pukuilu suuren massan huvina näyttää saapuneen jäädäkseen myös ruotsalaiseen mangaskeneen. Hassua että vielä muutama vuosi sitten manga-aallon oletettiin täällä savuttaneen huippunsa ja hiipuvan pikkuhiljaa pikkupiirien jutuksi. Onneksi kävin ihan tasan päinvastoin!


Uppcon on Animeconista poiketen maksullinen tapahtuma, joskin conin viimeisenä päivänä sisään pääsee itse conialueelle ilmaiseksi (sisätiloihin tosin ei ole asiaa), ja olikin hauskaa katsoa ”tavallisten” uppsalalaisten ilmeitä kun he käyskentelivät alueella ihmettelemässä menoa (^__^)

Ensi vuonna useampi päivä Uppconissa, ja lisää aikaa!Ai niin, jos joku tietää mistä ihmeen Hetalia-tyyppisestä eri-maiden-hahmojen-parisuhdedraamasta nämä Suomi-pukuilijat ovat peräisin niin kertokaa wanhallekin!2 kommenttia:

Lmmz kirjoitti...

Suomipukuilijat: Scandinavia and the World -nettisarjis, taitaa olla tanskalaisen piirtäjän tuotoksia: http://satwcomic.com/

rama kirjoitti...

Kiitokset. Tyhjä kaljapullo asusteena herättää aina mielenkiinnon (^_^)