19.9.2009

Red Shoes...

Tanssi on ollut tärkeä osa elämäämme sitten luolamiesaikojen (poikkeuksena tästä allekirjoittanut, kulttuuripersoonallisuus ja ikoni Stephen Fry sekä Mr. Darcy). Niinpä ei ole lainkaan outoa että kulttuuristamme löytyy myös kertomuksia jossa tanssija on joutunut siinä määrin musiikin pauloihin että on tanssinut itsensä sananmukaisesti kuoliaaksi.
1500-luvulla eräässä saksalaisessa kaupungissa puhkesi ”tanssirutto” (jolla ei ollut mitään tekemistä Huntingtonin sairauden kanssa), Näkin huumaava soitto voi pakottaa ihmisen tanssimaan itsensä kuoliaaksi, ja yhdeksänkymmentäluvulla muutama innokas reivaaja tuupertui nestehukan vaikutuksesta (he eivät selvästikään olleet lukeneet satusetä H. C. Andersenin kertomusta punaisista silkkikengistä...).


Uusimmassa Vinskissä (3/9) löytyy Oblivion High spin off-tarina Punaiset kengät, ja luvassa on paljastuksia Ninistä.
Ai mitenkä tämä liittyy tanssiin? Lue Vinski niin näet!

5 kommenttia:

Aura kirjoitti...

Olen muuten miettinyt saako Vinskiä mistään muuten kuin tilaamalla... No, en ole kyllä kirjaston lastenosastoa käynyt vielä katsomassa.

rama kirjoitti...

Hyvä kysymys... jos viitsit ja muistat niin laita tietoa tänne jos käväiset kirjastossa ja näet sen, sillä moni muukin saattaa ihmetellä. Kolmosnumero tosin ilmestyy vasta viikolla 40.

Aura kirjoitti...

Mulla on ollut sellainen käsitys, että se kuuluu erikoislehtiin joita ei saa muuten kuin tilaamalla tai koulujen/mediapaikkojen kautta... En muista että Vinski olisi koskaan osunut silmiin edes Akateemisessa, mutta pitää katsoa kunhan pääsen nuhasta eroon. :B

Aura kirjoitti...

Kuulemma Vinskiä löytyy kirjastosta, en ole itse vielä käynyt katsomassa.

rama kirjoitti...

Okei, kiitti avusta!

Blogiarkisto