23.11.2008

Nightmare Before Christmas...

Joulu lähestyy uhkaavasti ja niin myös kaikenmaailman töihin liittyvät deadlinet. Syksy on ollut painajaismainen; sairastelua, piirtolaudan hajoaminen yms muuta mukavaa, ja juuri kun ajattelin ettei tilanne tästä enää pahene...Oikean käden etusormi on oikeakätiselle piirtäjälle aika tärkeä ruumiinosa. Niinpä koen tiettyä turhaumaa eilisen tapahtumien vuoksi:

Avasin kakluunin luukut (uunissa paloi tuli) kädessäni muka paksut hanskat. Kuului vain äänekästä sihinää ja poistettuani hanskan saatoin vain tuijottaa epäuskoisena sormessani ammottavaa syvää viiltoa.
Pidettyäni sormea juoksevan kylmän veden alla kunnes kipu toi kyyneleet silmiin tarkastelin lopputulosta. Siinä se oli, vieläkin. Nipistin itseäni enkä valitettavasti herännyt. Uskomattominta kaikessa tässä oli (paitsi oma tyhmyyteni) se ettei viillosta vuotanut pisaraakaan verta. Korkea lämpö oli luultavasti polttanut umpeen verisuonet.
Nykyajan urheiluhanskat vaikuttavat koostuvan enimmäkseen muovista vaikkeivat siltä näytäkään. Muovin lämmönsietokyky taas on valitettavan... heikko.


Ehkäpä minun pitäisi nukkua useampi tunti yössä ja hellittää hieman stressiä ennenkuin tunaroin itseni hengiltä. Sitten jäävät työt aivan takuulla tekemättä :P


P.S. Oletteko (te oikeakätiset) koskaan yrittäneet harjata hampaita vasemmalla kädellä?

4 kommenttia:

Essi kirjoitti...

Olen vasenkätinen, ja harjaan hampaita oikealla kädellä. Pystyn käyttämään aika moneen asiaan molempia käsiä, mutta kynän käyttö on lähes ainoa asia jossa se ei onnistu.

Voimia sinne, ja toivottavasti saatte hankittua kestävämmät käsineet. :)

rama kirjoitti...

Vasenkätisyys on kuin salainen ase! Olisi tosi mahtavaa pystyä tekemään hienomotoriikkaa vaativia juttuja molemmilla käsillä! (lasken hampaiden harjauksen hienomotoriikkaa vaativaksi toiminnaksi, jos ei aio tukehtua hammasharjaan) :P

Kiitos, siirryn vastedes patalappuihin.

Jussi Tarvainen kirjoitti...

Löysin kvaak.fi kautta blogisi ja oli tähän nyt apkko kommentoida. Joo nylonia sun muuta keinotekoisia aineita ja muovia noi nykyajan hanskat...

Mulla on oma tarina vasemman käden pakko käytöstä ja vaikka ei tunneta toisiamme niin sopii niin nakki silmään kun itsellä oli about sama tilanne muutama vuosi sitten. Mursin oikean käden(käsi jota käytän) kämmenen lumilautaillessa ja tultiin Suomeen sitten 2 viikoks sitä lepuuttamaan ja sitten kipsin kanssa Japaniin. Noh saihan sitä hammasten pesua harjotella kotona 2 vko vasemmalla kädellä ja sit se alko sujua jotenkuten eikä posket enää ollut niin hammastahnassa. Mutta arvaa oliko kiva syödä syömä puikoilla siellä japanissa vasemmalla kädellä:D Kyllä siinä ruokailun aikana aina ruokahalu vaan kasvoi kun sai niin hitaasti lapattua ruokaa suuhun.

Toivottavasti nyt on jo sormi reilassa!

rama kirjoitti...

Sormi on nyt reilassa, kiitos kysymästä! Puolen tunnin välein pitää huilata kun se puutuu tunnottomaksi, mutta onpahan hyvä syy poistua työpöydän äärestä jaloittelemaan (^___^)

Sormi parani sen verran nopeasti ettei mitään sun kaltaisia mad skills hampaitten harjauksen tai muunkaan suhteen ehtinyt kehittyä, mutta otsalle nousee kylmä hiki pelkästä myötätunnosta kun ajattelen comboa vasen käsi + syömäpuikot.


P.S. Lumilautailua en ole uskaltanut harrastaa sen jälkeen kun ryhdyin friilanseriksi... *syvä huokaus*