20.8.2009

Kansallisromantiikkaa ja havunneulasia

Työ Oblivion High kolmosen kanssa on pyörähtänyt käyntiin todenteolla.
Luin koko kesän Tenhjou Tengeä edestakaisin huokaillen ihastuneesti kuin rakastunut teini piirtäjän nerokkaille ratkaisuille ja taitavalle viivankäytölle, ja lupasin itselleni Oh!Greatin esimerkin innoittamana panostaa enemmän taustoihin tulevissa albumeissa.

Kuten sarjaamme seuraavat tietävät tapahtumat liikkuvat kahdessa eri maailmassa (meidän vedenpäällinen todellisuutemme sekä mytologisten hahmojen kuten Näkin asuttama vetinen Alamaailma) niin nykyajassa kuin hamassa menneisyydessä (mytologiset hahmot kun ovat ikuisia). Kolmosalbumissa selviää kuinka sarjan superpahiksesta tuli kuin puolivahingossa kade ja näin ollen piirrän tässä albumissa aika lailla menneisyyden tapahtumia. En ole kansallisromantiikan suuri ystävä (cyberpunk on enemmän minun säveliäni) ja ilmoitin Jocille heti alkuun että mitään pronssi- ja rautakauden historiallisesti korrekteja paikkoja, pukuja ja esineitä ei sarjassa tule näkymään. Kun pahin allerginen reaktioni oli hieman laskenut saatoin kuitenkin todeta että historiallisista kausista on ihan hyvä ammentaa inspiraatiota.
Menneessä maailmassa on tämän päivän todellisuuteen verrattuna kuitenkin se paha vika että se sisältää runsaasti neulasia! Tai siis luontoa, eli lehtiä, puita, pensaita, kuusenneulasia ja kaikkea muuta tuskallisen työlästä piirrettävää...
Mutta lupaus mikä lupaus, ryömin ristille ja tässä onkin albumin ensimmäinen sivu:

(kun ensimmäiset kymmenisen sivua ovat valmiita laitamme luultavasti maistiaisia kotisivuillemme, eli asiasta kiinnostuneet voivat seurata tilannetta täällä)

3 kommenttia:

Aura kirjoitti...

Hienolta näyttää tuo eka sivu! :O

Enpäs muuten tiedä onko kellään muulla samaa ongelmaa, mutta vaikuttaa siltä että minulla on vaikeuksia kommentoida Bloggerissa, ainakin kun käytän Firefoxia. Äsken fox ei suostunut näyttämään visuaalista vahvistusta lainkaan.

Aura kirjoitti...

Eikun hups, tajusin just että keksit oli blokattu. Ilmankos. Bloggerin kanssa on porukalla ilmeisesti ongelmia vähän väliä, joten pitää vielä testailla... :P

rama kirjoitti...

Hei, kiva että tykkäsit, ei mennyt neulasten tuhertaminen aivan turhaan ;-)

Itse olen käyttänyt bloggeria vain Safarissa ja hyvin on toiminut. Täytyypä kokeilla huvikseen myös Firefoxilla...