24.10.2012

Lieto Lemminkäinen...

... lapsena. Minulla on jälleen kerran Lemminkäistarina työn alla, mutta tämä ei liity siihen vaan kouluprojektiin. Innostuin pitkästä aikaa piirtämään lyijäreillä, useimmiten päivät kuluvat tussiterien parissa.

5 kommenttia:

Aura kirjoitti...

Oletko koskaan ajatellut tehdä sarjakuvaa lyijykynillä?

rama kirjoitti...

Juu, ajatus on käynyt mielessä, mutta se olisi ihan sairaan aikaavievää...
ehkä jotain alle kymmensivuista?

Aura kirjoitti...

Joku sellainen pieni? Jälki meinaan näyttää todella hyvältä. Tietty lyijykynässä taitaa olla vielä ongelmana että se vaatii laadulta enemmän, ei ehkä yhtä paljon kuin vesiväri mutta kuitenkin hankalampi käsiteltävä kuin tussipiirros.

rama kirjoitti...

Skannaus oli todella turhauttava kokemus, piti sählätä ja säätää levelien ja curvien kanssa huomattavasti enemmän kuin esm tussitöiden kanssa.

Kiitos! Tämä nyt oli tällainen testi, olin unohtanut paljon ihan peruslyijäritekniikoita koska olen viime aikoina vain käyttänyt lyijykynää outlinen luonnosteluun ja loput on sitten tehty muilla tekniikoilla.

Aura kirjoitti...

Lyijykynällä olisi joskus mukava tehdä enemmän, sillä tuntuu siltä että tussiterä vie aina piirroksista eloa pois. Mutta se vähä mitä on kokeillut niin skannaus on todella vaikeaa.

Tosin eihän se haittaa jos jälki hieman muuttuu, kunhan se näyttää hyvältä. Voihan säädöt ajatella yhtenä työvaiheena kohti lopullista ulkonäköä.

(Nää captchat alkavat muuten olla ihan mahdottomia tulkita)