14.9.2009

Suuren voiman myötä tulee suuri vastuu



Me Marvelfanit (tässä puhuu nyt Joc eikä Rama) oleme viettäneet tiukkoja viikkoja uutisvirran myllertäminä. Ensin Disney meni ja osti Marvelin. Tästä voisi olla enemmänkin huolissaan, ellei Disneyn management-suhde Pixariin olisi ollut niin onnistuneesti näpit irti -tyyppinen. Ja Pixarista puheenollen:

When asked if there was potential for cross-polination [sic] between Marvel and Pixar, Disney said that Pixar’s John Lasseter has met with key Marvel creative executives recently and the group got “pretty excited, very fast."


Joo, minäkin innostuin melko paljon, melko nopeasti Välittömästi tuli mieleen, että Pixarin Power Pack olisi ihanaa koko perheen viihdettä, mutta ehkä se on sitten liian lähellä Incrediblesiä kuitenkin…

Disney-kauppojen seurauksena Stan Lee on nyt erittäin varakas mies. Neljä miljardia dollaria on kauppasumma ja siitä joku ei paskempi osuus mennee suurmiehelle itselleen. Jättäkäämme toistaiseksi sivuun sinänsä asiallinen huomio, ettei rahoista mene Marvelin 5000 hahmon universumin aktuaalisille luojille – muille käsikirjoittajille ja taiteilijoille – juuri mitään, jos mitään, ja kuvitellaan hetkellisesti että Stan-setä olisi neljästä miljardistaan vastuussa ihan itse: Suuren voiman myötä tulee suuri vastuu.

Mitä sinä tekisit neljällä miljardilla? Mitä tekisit sarjakuva-alan edestä? Entä maailman? Stan Lee, sinua tarkkaillaan. Mieti tarkkaan minne rahasi nakkaat. Oma ehdotukseni olisi sisäoppilaitos hyperlahjakkaille teineille – Rhodes scholarship kohtaa Xavierin instituutin, jotakin siihen tapaan. Puolellakin miljardilla päästäisiin jo hyvin vauhtiin.

Vielä yksi vanhempi Marvel-uutinen singahti viikolla korviini – nimittäin, että Kenneth Branagh ohjaa Marvelin Thor-elokuvan. Minähän olen syönyt kerran illallista kyseisen herran kanssa, joka paljastuikin erittäin mukavaksi tyypiksi (Kenneth, ei Thor). Viime perjantaina törmäsin työn puolesta Ystadissa BBC:n Wallander-sarjan tuottajaan Francis Hopkinsoniin, joka työskentelee tällä hetkellä Branagh'n kanssa päivittäin. Yritin ovelasti saada Thor-hankkeesta informaatiota irti, mutta kuulemma Marvel-tuotannot ovat (aikaisemmista huonoista kokemuksista johtuen) niin totaalisen salaisia, ettei kenellekään voi kertoa mitään.

"I ask Ken how it's going," Francis sanoi. "And he says, I can't tell you, mate."

1 kommentti:

rama kirjoitti...

Cross-polination ei ole välttämättä lainkaan huono juttu. Takavuosina yksi ja toinenkin Squaresoft (nykyään SquareEnix)-fani veti aamukahvin väärään kurkkuun luettuaan Final Fantasy-tekijöiden ja Disneyn suunnittelevan yhteistä peliä.
Kingdom Hearts-sarja onkin sittemmin osoittautunut todelliseksi mestarivedoksi enkä usko edes kiihkeimpien FF-fanien kokevan universumiaan raiskatuksi.

Blogiarkisto